ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ!
МИ ПАМЯТАТИМЕМО ПРО ВАС ВІЧНО!

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ПЕРЕМОГИ У ВОЛОВЦІ

Хореографічний колектив Центру позашкільної роботи і дитячої творчості на концерті, присвяченому 65 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, районний будинок культури
Привітальна група з вихованців гуртків Центру позашкільної роботи і дитячої творчості разом з керівником Людмилою Чорней
Голова РДА В.В.Ковбаско, голова райради В.Култан, селищний голова М.Яремчук, ветарни війни та гості на мітинку біля Вічного вогню на меморіальному кладовищі в смт.Воловець
Воловчани вийшли на центральну вулицю щоб привітати ветаранів війни та взяти участь в урочистостях до 65 річниці Великої Перемоги
Голова Воловецької РДА В.В.Ковбаско, голова Воловецької районної ради В.М.Култан ідуть разом з колоною святковою ходою центральною вулицею селища Воловець

Характеристика музею Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.

ХАРАКТЕРИСТИКА
кімнати - музею Бойової Слави Воловецької ЗОШ І - III ступенів

Музей створений у квітні 1992 року з метою вивчення героїчних і трагічних подій Другої світової війни, збереження історичної пам"яті народу, увічнення пам"яті про героїв і жертв війни, поглиблення знань учнів з історії свого краю.
Основними напрямками роботи є залучення дітей і педагогів до пошукової, дослідницької та краєзнавчої роботи.
Створений музей за рахунок коштів школи при активній допомозі всього педагогічного колективу.
Матеріали музею розповідають про бойовий шлях 24 стрілецької Самаро -Ульянівської тричі Червонопрапорної орденів Суворова і Богдана Хмельницького дивізії, яка звільняла Воловецький район в роки Великої Вітчизняної війни.
Значне місце в кімнаті - музею виділено учасникам бойовим дій. Відкрита експозиція " Згадаймо всіх поіменно". Важливу роль у збиранні історичного матеріалу зіграла операція «Пам’ять ", в якій взяли участь учні 5 - 11 класів.
Юні пошуковці побували в усіх учасників бойових дій, що проживали у Воловці і попросили їх заповнити спеціальні анкети. Основні дані про ветеранів було занесене на картки, що входять в довідковий відділ кімнати Бойової Слави.
Чільне місце відведено односельчанам, які воювали в роки війни та були репресованими за сталінських і фашистських часів.
З метою встановлення імен загиблих воїнів, що поховані у братських могилах Воловця у 1993 році створено рукотворну " Книгу пам"яті ", в якій занесене 143 прізвища воїнів. Протягом 10 років велася переписка з керівником пошукової групи Московської школи № 401 імені Гая підполковником Бархатовим М. І. по встановленню імен загиблих воїнів і на основі цієї переписки створено альбом «Пошук відкриває нові імена» .
Широко представлені листи - спогади ветеранів війни та переписка з рідними загиблих воїнів. На основі матеріалів, зібраних пошуковим загоном оформлено альбоми
" Партизани ", " Діяльність партизанського з"еднання В . П . Русина на території Воловецького району» . Учениця Козик Євгенія висвітлила діяльність підпільного руху на Воловеччині у роботі " Воловецьке підпілля "
В експозиції демонструються карта військових подій у роки Другої світової війни, а також ордени, медалі та особисті речі бійців .
Кімната Бойової Слави є місцем проведення зустрічей з ветеранами війни та їх близькими родичами та друзями, виставок дитячих робіт. Тут проводяться уроки з історії.



Директор школи М.А.Пацьо
yandex_7419f214b2f6a8fa.txt
 
Copyright 2009 Музеї Бойової Слави Воловеччини. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase